آموزش تصویری دلایل و درمان کبدچرب
مصاحبه با پروفسور سیدموید علویان فوق تخصص کبد و گوارش
۱- دلایل ایجاد کبد چرب
۲- بیماری های مسبب کبدچرب
۳- عوارض کبدچرب
۴- درمان های کبدچرب
۵- فایل آموزشی درمان کبدچرب با پیاده روی
۶- کتاب کبدچرب پروفسور علویان
۷- جزوه آموزشی درمان کبدچرب
زندگی نامه، خدمات و افتخارات دکتر سید موید علویان
دکتر سید موید علویان از پزشکان حاذق و فعال در کشورمان بوده که دارای فوق تخصص کبد و گوارش بزرگسالان هستند. خدمات گسترده ایشان در حوزه هپاتیت و مقالات تخصصی که درباره کبد چرب نگاشتهاند تنها بخشی از سوابق درخشان دکتر علویان به شمار میآیند. در این مقاله قصد داریم به شرح مختصری از بیوگرافی پروفسور سید موید علویان پرداخته و بخشی از فعالیتهای تاثیرگذار ایشان را در مقاطع مختلف زندگیشان بررسی نماییم.
از تولد تا خدمت در سربازی
سید موید علویان در سال ۱۳۴۱ در شهر کربلا متولد شدند. بر اساس شجرهنامه دکتر علویان پدربزرگ و اجداد ایشان در امر روحانیت فعالیت داشتهاند، از اینرو برای انجام تحصیلات حوزوی و مذهبی سالهای زیادی در کشور عراق ساکن بودهاند. پدر دکتر علویان اطلاعات مذهبی بسیار بالایی داشتند که میتوان به تسلط کامل ایشان بر بحارالانوار اشاره کرد. دکتر نیز به واسطه شغل پدرشان در کشور عراق به دنیا آمده بودند و تا دوم دبستان در این کشور حضور داشتند. بعد از آن همزمان با به قدرت رسیدن صدام همراه خانواده به ایران بازگشتند. سپس در سال ۱۳۶۰ تحصیلات خود را در مقطع دبیرستان با معدل ۱۹.۲۷ به پایان رسانده و در این امر عنوان رتبه ۱ را در منطقه ۱۲ تهران کسب کردند.
بعد از اخذ دیپلم، به دلیل تحولات انقلابی و فرهنگی به وجود آمده در آن زمان کلیه دانشگاهها بسته شده و در نتیجه ایشان به خدمت سربازی رفتند.
ورود به دانشگاه و اخذ تخصص در زمینه گوارش و کبد
سید موید علویان در سال ۱۳۶۱ بعد از قبولی در رشته تجربی وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شده و تحصیلات خود را در مقطع تخصص داخلی آغاز کرده و سپس با اخذ فوق تخصص گوارش و کبد به پایان رساندند.
حضور داوطلبانه در جبهههای جنگ
حضور داوطلبانه و فداکارانه دکتر سید موید علویان در جبهههای جنگ نیز بسیار پررنگ بود. به طوریکه در بسیاری از عملیات مهم و مختلف جنگی به عنوان آرپیچیزن و تکتیرانداز فعالیت داشتند. همچنین ایشان در سالهای پایانی خدمت خود در جبهه ابتدا در سمت پزشکیار و سپس پزشک به خدماترسانی مجروحان جنگی اشتغال داشتند.
دکتر علویان از حضور در جبهه خاطرات بسیاری دارند که در ادامه خاطرهای را که توسط ایشان نقل شده است بیان میکنیم.
در یکی از شبهایی که در بهداری همراه با جناب دکتر نادری که در حال حاضر به عنوان چشم پزشک در بیمارستان تخصصی بقیهالله حضور دارند، مشغول خدماترسانی و درمان مجروحان بودیم. بعد از اتمام کار و بیرون آمدن از بهداری شاهد این صحنه بودیم که به علت کمبود جا تعدادی از شهدا را در سنگرها در کنار یکدیگر میگذاشتند. به پیشنهاد جناب دکتر نادری برای دیدن روی مبارک شهدا نزدیک سنگرها رفتیم. من با استفاده از چراغ قوه شهدا را یک به یک میدیدم و هنگامی که نوبت به شهید چهارم رسید، ناگهان متوجه زنده بودن و نفس کشیدن شهید شدم. با کمک دکتر نادری شخص را به بهداری منتقل کرده و اقدامات درمانی را سریعاً برای او انجام دادیم. اما در حال حاضر متاسفانه از وضعیت و سرنوشت آن مجروح اطلاعی ندارم.
ازدواج و تشکیل خانواده
دکتر سید موید علویان در همان سالهای آغاز شروع جنگ ازدواج کرده و تشکیل خانواده دادند. ایشان دارای سه فرزند هستند که همانند پدر در حوزههای مختلف درسی موفق بودند. فرزند اول دارای تخصص داخلی بوده و همچنین فرزند دوم در رشته تربیت بدنی تحصیل کردهاند. آخرین فرزند ایشان نیز در رشته ژنتیک مقطع فوق لیسانس فارغالتحصیل شدهاند.
تاسیس نخستین شبکه هپاتیت در ایران
شبکه هپاتیت ایران برای نخستین بار توسط دکتر موید علویان در سال 1384 تاسیس گردید. بنابر اظهارات دکتر فعالیت در این مرکز تحقیقاتی ابتدا از اتاق کوچکی واقعی در بیمارستان آغاز شد. سپس بعد از اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت فعالیتهای مرکز تحقیقات هپاتیت شکل رسمیتری به خود گرفته و در این حوزه تاکنون موفقیتهای زیادی را در پی داشته است. از مهمترین موفقیتها و افتخارات حضور در این مرکز میتوان به کسب عنوان اول در جشنواره رازی اشاره کرد که به صورت چهار سال متوالی توسط دکتر موید علویان و همکاران ایشان در این مرکز اخذ گردیده است.
ایشان با نگارش مقالات گسترده و تخصصی در حوزه هپاتیت توانستند در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ به عنوان نفر اول در ارائه تعداد مقالات شناخته شوند. این رتبه بر اساس اسناد علمی تحت عنوان اسکوپوس تعیین گردیده است. بدینترتیب دکتر با دارا بودن ۵۰۷ مقاله با موضوع هپاتیت توسط فرهنگستان علوم پزشکی به عنوان دانشمند شناخته و معرفی شدند.
از مهمترین فعالیتهای دکتر سید موید علویان در شبکه هپاتیت کشور میتوان به موارد ذیل اشاره کرد.
- در تاسیس و راهاندازی انجمن حمایت از بیماران کبدی کشور مشارکت گستردهای داشتند.
- نخستین درمانگاه هپاتیت را در سازمان انتقال خون کشور ایشان تاسیس کردند.
- نخستین مجله انگلیسی زبان با موضوعیت هپاتیت توسط ایشان در کشورمان تاسیس گردید.
- پروفسور علویان همچنین شبکه علمی،آموزشی و پژوهشی در رابطه با بیماری هپاتیت ایجاد کردند.
- از کتابها و تالیفهای چاپ شده توسط پروفسور موید علویان میتوان به بیش از ۸۰ جلد اشاره کرد.
بررسی سمت دکتر سید موید علویان به عنوان معاون وزیر
دکتر علویان در سالهای ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۷ در سمت معاون سلامت وزیر بهداشت مشغول به فعالیت بودند. ایشان در طول فعالیت خود در این سمت، توانستند با سیاستگذاریهای مناسب، انجام برنامهریزیهای دقیق و نظارتهای مستمر خدمات شایانی را به شبکه سلامت کشور ارائه دهند.
راهاندازی مجله هپاتیت
دکتر موید علویان در سال ۱۳۸۵ مجله هپاتیت را تاسیس و راهاندازی کردند. مجلات ایشان با موضوعیت هپاتیت دارای بالاترین استانداردهای لازم در مقایسه با سایر مجلات علوم پزشکی است. تمامی مجلات فوق به زبان انگلیسی ترجمه شده و از لحاظ علمی بسیار قابل استناد هستند.
نظر بیماران و مراجعان درباره دکتر سید موید علویان
دکتر علویان در حال حاضر به امر طبابت در حوزه تخصص خود مشغول بوده و پذیرای بیماران و مراجعان بسیاری از نقاط مختلف کشور هستند. بر اساس نظر بیماران، ایشان پزشکی حاذق، دلسوز و مردمی هستند. بارها از تشخیص به موقع و زودهنگام ایشان در رابطه با بیماری کبد چرب و هپاتیت از سوی مراجعان تقدیر شده است.مطب ایشان به آدرس تهران ، خیابان سپهبدقرنی-بالاتر ازطالقانی ،نبش چهارراه شاداب پلاک 178 است.
بررسی برخی کتابهای تالیف شده توسط دکتر علویان
از کتابها و آثار مختلف دکتر سید موید علویان میتوان به کتاب راهنمای جامع کبد چرب اشاره کرد. ایشان در این کتاب به صورت تخصصی و کامل درباره ساختمان دستگاه گوارش و همچنین دلایل به وجود آمدن کبد چرب، نشانهها و علائم آن و همچنین تشخیص دقیق این بیماری و در نهایت نحوه درمان آن پرداختهاند. از آنجا که کبد نقش مهمی در سوخت و ساز چربیها و ذخیرهسازی آنها در بدن دارد، پرداختن به این عضو و عملکرد آن در کاهش ابتلا به این بیماری بسیار موثر است. کبد سالم به صورت طبیعی دارای ۵ گرم چربی به صورت خالص بوده که با احتساب وزن کبد ۱۰۰ گرم خواهد بود. بر همین اساس چنانچه کبد دچار چربی بیش از ۵ درصد شود، میتوان بیماری کبد چرب را برای وضعیت فوق عنوان کرد.
بنابر اظهارات دکتر موید علویان کبد چرب از بیماریهای بسیار شایع در کشورمان است که به دلیل تغذیه نامناسب و همچنین سایر بیماریهای زمینهای به وجود میآید. چنانچه سلولهای کبدی دچار انباشتگی چربی شوند احتمال بروز التهاب و عفونت در آنها افزایش خواهد یافت.
همچنین عواملی مانند اضافه وزن و چاقی بیش از حد، مصرف داروهای خاص، تحرک بسیار پایین، مصرف مشروبات الکلی و غیره نیز منجر به انباشتگی چربی در کبد میگردند. علاوه بر این حالت غیر الکلی کبد چرب نیز به علت تغییرات نادرستی که در شیوه زندگی و تغذیه مردم صورت گرفته در حال افزایش میباشد. این حالت از بیماری به صورت خاموش بوده و در اکثر موارد علائم خاصی به دنبال ندارد اما با پیشرفت بیماری امکان بروز سکتههای مغزی، قلبی و بیماری دیابت قندی نیز افزایش خواهد یافت.
دکتر سید موید علویان در این کتاب با زبانی شیوا آگاهیهای بسیار موثری را در باره کبد چرب صورت دادهاند تا زمینه کاهش این بیماری و افزایش سطح سلامت را در جامعه فراهم نمایند.
تبلور زندگی سالم در زندگی شخصی دکتر علویان
دکتر موید علویان در زندگی شخصی خود از رژیم غذایی سالم استفاده میکنند. ایشان همواره به مصرف میوه و سبزیجات مختلف پرداخته و همچنین از خوردن غذاهای چرب پرهیز میکنند. همچنین روزانه ۳۰ دقیقه را برای انجام پیادهروی تند اختصاص میدهند.
حضور دکتر سید موید علویان در برنامه تلویزیونی
دکتر موید علویان در برنامه تلویزیون خندوانه از مهمانان ویژه بودند. ایشان از حضور در این برنامه استفاده کرده و درباره بیماریهای مختلف کبدی مانند هپاتیت اطلاعات مفیدی را در اختیار مردم گذاشتند.
سخن پایانی
دکتر سید موید علویان در سال ۱۳۴۱ در کشور عراق و در شهر کربلا متولد شدند. تولد ایشان در این کشور به واسطه شغل پدر و اجداد ایشان بوده که جهت تحصیلات حوزوی و شغلی در آنجا ساکن بودند. دکتر علویان کمی بعد به کشور ایران بازگشت و تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم با رتبه یک در منطقه ۱۲تهران ادامه دادند. اما بعد از آن با توجه به بسته بودن دانشگاهها به خدمت سربازی مشرف شدند. سپس در سال ۱۳۶۱ وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شده و تحصیلات خود را تا زمان اخذ فوق تخصص گوارش و کبد ادامه دادند.
ایشان بعد از حضور فعال و فداکارانه در جبهههای جنگ به عنوان آرپیچیزن و تکتیرانداز در بخش بهداری جبهه نیز به عنوان دستیار و پزشک نیز مشغول به فعالیت گردیدند. بعد از پایان جنگ دکتر موید علویان در حوزه تخصصی خود مشغول به طبابت گردیدند. همچنین ایشان اقدام به تاسیس اولین شبکه هپاتیت در ایران کرده و فعالیتهای افتخار آفرینی را در این حوزه به ثمر رساندند. دکتر علویان همچنین مدت سه سال در سمت معاون وزیر بهداشت در زمان دکتر لنکرانی فعالیت داشتند. در حال حاضر ایشان به طبابت در زمینه هپاتیت و کبد چرب میپردازند.
——————————————————-
مدرس دوره پیاده روی و درمان کبدچرب: سعیده سعیدی – کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی – طرحواره درمانگر و هیپنوتراپیست
- شماره پروانه سازمان نظام روانشناسی 1490902
- عضو سازمان نظام روانشناسی کدعضویت ۲۷۳۰۰
- عضو انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران کدعضویت ۱۷۴۵
- عضو دپارتمان تخصصی طرحواره کدعضویت ۴۰۲۰۰۱۶
- برگزاری کارگاه های آموزشی
کارگاه مهارت های زندگی برای عموم طی ۴ ساعت مکان کتابخانه انصار تیرماه ۹۸ - کارگاه آموزش عزت نفس برای عموم طی سه ساعت مکان مرکز مشاوره و روانشناسی هنر زندگی آبان ماه ۹۸
- کارگاه آموزش توسعه فردی برای بانوان آرایشگر مکان مرکز همایش های صدا و سیما بهمن ۹۸
- وبینار نیمه سرکش درون ( آموزش طرحواره برای عموم ) به همراه دکتر اکرم پرند طی ۶ ساعت تابستان ۱۳۹۹
- وبینار رفع اضطراب در کرونا زمستان ۱۳۹۹
- وبینار رفع اهمال کاری و هدف نویسی جهت عموم طی ۴ ساعت اسفند ۱۴۰۰
- وبینار رفع پرخوری و اعتیاد به غذا برای عموم طی ۴ ساعت فروردین ۱۴۰۱
- دوره سی روزه آفلاین پیکرتراشی با مغز با پروتکل طرحواره درمانی طی ۵۰ ساعت مرداد ۱۴۰۱
- دوره ها و گواهینامه ها
دارای گواهینامه هیپنوتیزم انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران به شماره عضویت ۱۷۴۵ به مدت ۷۰ ساعت - دارای گواهینامه آموزش نوروساینس از دانشگاه هاروارد ( آموزش آنلاین )
- دارای گواهینامه هیپنوآنالیز انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران به مدت ۱۲ ساعت
- دارای گواهینامه مربیگری کار با فلش کارت ذهنیت های طرحواره ای از مرکز مشاوره هنرزندگی ( مدرس سید مهدی طباطبایی فر ) به مدت ۱۶ ساعت
- دارای گواهینامه ۸۴ تکنیک طرحواره ای اتاق درمان از مرکز مشاوره هنرزندگی و مرکز روانشناسی ققنوس ( مدرس سید مهدی طباطبایی فر ) به مدت ۲۰ ساعت
- دارای گواهینامه سوپرویژن و طرحواره درمانی پیشرفته از مرکز هنرزندگی ( مدرس سید مهدی طباطبایی فر ) به مدت ۳۲ ساعت
- دارای گواهینامه اختلالات خوردن از موسسه CTRI کانادا ( مدرس دکتر رخساره آزاد ) به مدت ۶ ساعت
- دارای گواهینامه خوردن آگاهانه از مرکز مهرآیین دانایی ( مدرس دکتر رخساره آزاد ) به مدت ۲۰ ساعت
- دارای گواهینامه درمان اختلالات خوردن با رویکرد ذهن اگاهی MBCTI از موسسه مهرآیین دانایی ( مدرس دکتر رخساره آزاد ) به مدت ۱۶ ساعت
- دارای گواهینامه مشاوره اورژانسی از مرکز مسیر زندگی عاقلانه ( مدرس سید مهدی طباطبایی فر ) به مدت ۶ ساعت
- دارای گواهینامه تکنیک صندلی خالی از مرکز مسیر زندگی عاقلانه ( مدرس سید مهدی طباطبایی فر ) به مدت ۴ ساعت
- دارای گواهینامه داروشناسی ویژه روانشناسان از مرکز مشاوره فرح بخش ( مدرس دکتر معینی ) به مدت ۸ ساعت
- دارای گواهینامه طرحواره درمانی مرکز فرح بخش ( مدرس دکتر عباس شفیعی ) به مدت ۱۶ ساعت
- دارای گواهینامه مشاوره پیش از ازدواج با رویکرد طرحواره درمانی مرکز فرح بخش ( مدرس دکتر عباس شفیعی ) به مدت ۱۶ ساعت
- دارای گواهینامه فرزندپروری بر اساس رویکرد طرحواره درمانی مرکز فرح بخش ( مدرس دکتر عباس شفیعی ) به مدت ۱۶ ساعت
- دارای گواهینامه درمان کم رویی و تقویت اعتمادبنفس با رویکرد طرحواره درمانی مرکز فرح بخش ( مدرس دکتر عباس شفیعی ) به مدت ۱۶ ساعت
- دارای گواهینامه مبانی روانشناختی افسردگی و روش های موثر خوددرمانگری نظارتی مرکز احیا ( مدرس دکتر غلامعلی افروز ) به مدت ۱۰ ساعت
- دارای گواهینامه چهره شناسی مرکز دکتر بهنام اوحدی به مدت ۸ ساعت
- دارای گواهینامه هیپنوتیزم پیشرفته مرکز طلوع اریکه مهر تحت لیسانس دانشگاه هاروارد به مدت ۲۴ ساعت
- دارای گواهینامه بین المللی انجمن روانشناسی امریکا در دوره بخشش و سلامت جسم و روان
- دارای گواهینامه بین المللی انجمن روانشناسی امریکا در دوره درمان خانواده محور در چاقی کودکان
- دارای گواهینامه بین المللی انجمن روانشناسی امریکا در دوره مزایای مایندفولنس
- دارای گواهینامه بین المللی انجمن روانشناسی امریکا در دوره خودشفقتی و مزایای آن
دارای گواهینامه بین المللی - انجمن روانشناسی امریکا در دوره انواع درمانهای مکمل و تاثیر آن بر درمان
- دارای ۳۵۰ ساعت کارورزی و سوپرویژن تحت نظر دکتر محمداحسان تقی زاده
- دارای ۱۵۰ ساعت کاروروزی و سوپرویژن تحت نظر دکتر اکرم پرند
29 دیدگاه برای درمان کبدچرب با پیاده روی
هیچ دیدگاهی برای این دوره / محصول نوشته نشده است.